fbpx

Planta, rega, observa. Propostes per aquesta primavera.

La proposta de de Llotja del Disseny per aquesta primavera: tests, tallers, plantes i complements per celebrar l’arribada de la primavera. Planta, rega, observa. Repeteix i… ja tens un bonic jardí a la vista! 👩🏽‍🌾

A la comunitat de la Llotja del Disseny hi ha autèntics fanàtics de tot el que tingui un to verdós i demani un rec constant però no abusiu, així que el nostre equip ha pensat en fer-vos un recull amb algunes de les propostes que més ens agraden per aquesta primavera. Que el confinament no es converteixi en cap excusa per gaudir de la floració de la Passiflora o per trasplantar aquella au del Paradís que tant t’agrada!

La proposta que et detallem avui conté una àmplia diversitat d’opcions però amb un objectiu comú: gaudir de la primavera, de les plantes i de les flors. S’ha elaborat tenint cura de seleccionar aquelles propostes que més encaixen amb els nostres valors i exemplifiquen el talant creatiu d’alguns dels nostres artesans preferits. Hem volgut incloure una proposta de tests, tallers, plantes i complements per gaudir intensament de la primavera.

Tests, tallers, plantes i complements per primavera. / TESTOS 🌿

1.Garden Atelier: Handmade Products & Interior Design Studio

Garden Atelier és el projecte germà de Garden Coworking: una combinació de coworking, oficina i concept store situiat al cor del barri de Gràcia, en una nau industrial reformada. Fusiona el millor d’una oficina, un cafè, una sala d’esdeveniments i el confort de casa en un nou espai social, dissenyat de manera sostenible, per treballar, reunir-se amb col·laboradors i clients o realitzar esdeveniments en un ambient de creativitat i col·laboració. A Garden Atelier hi pots trobar productes de disseny fets a ma i moltes idees creatives per a espais interiors crats per la Marta Soler.

Imatges de la última col·lecció de tests de Garden Atelier
Imatges de la última col·lecció de tests de Garden Atelier

Troba els testos de Garden Atelier aquí.

 

2. PLEC – METALGOODS: Metal vase & more

Quan agafes un sector amb un producte estandaritzat, com poden ser els testos de terracota, i hi apliques enginy i ganes de canviar les coses apareixen propostes com les de Plec – Metalgoods. Una innovadora proposta de testos metàlics que combinen I-DE-AL amb aquell ram de flors seques que vas comprar a l’edició Spring Vibes de la Llotja. Són productes plens de colorit i amb desenes de formes per a que triis aquella que més t’agrada. Truquillo: combina’n tres de diferents per a un combo al que dificilemnt es podrà resistir cap racó de casa teva. Els trobaràs a botigues com ara OMG BCN 2.

Imatges dels testos metàlics de Plecs Metalgoods.

 

Troba els testos de Plec – Metalgood aquí. 

 

3. Pompilio Plants: macetas hechas a mano que le alegran el día (y mucho!)

Aviso para navegantes: no conseguirás comprarte solo una! Las macetas de Pompilio Plants son una auténtica monada, y comprar una única de ellas es un trabajo digno de titantes. Tiene su lógica, mirando las caritas de cada una de ellas. Con nombres como Lolita, Milo, Bernarda o Gertrudis, las Pompilio Plants son un clásico de la primavera barcelonesa. El proyecto nació el 2014 con Numa en Buenos Aires y continua des de Menorca con el cuidado de Maria.

Pompilio Plants une la cerámica y las plantas. Dos mundos con los que se crea una connexión essencial con la tierra. ¿Definir a Pompilio con una frase? Sus creadores lo tienen claro: es sinónimo de alegria, aquella que se ve reflejada en cada una de sus caras.

Alguns dels testos de cares gracioses de Pompilio Plants

 

Encuentras las macetas de Pompilio Plants aquí. 

Tests, tallers, plantes i complements per primavera. /  COMPLEMENTS🌸

4. Casa Atlántica: accessoris d’inspiració atltàntica, slow design.

Tests, catifes, gerres… Entrar a la botiga de Casa Atltántica (Llibertat nº7 local 2, 08012 Barcelona) és una experiència única. Casa Atlàntica és un bany gelat en ple oceà a l’estiu i un passeig pel bosc durant la tardor. És tradició, emoció i respecte  pel medi ambient: és sostenibilitat, artesania i disseny.

El nom no és causal: l’objectiu dels emprenedors darrere aquest projecte és el de posar en valor oficis que poc a poc es van perdent: els seus objectes neixen en pobles de Galícia o Portugal de la ma d’artesans, que, amb materials com ara ceràmica, vímet o fusta, donen vida a dissenys fets sense presses i amb una estètica profunda. A Casa Atlàntica trobaràs tests (a ralles, clapejats, geomètrics, per penjar…) però també molts altres complements que t’aportaran frescor primaveral, com ara ceràmica decorativa (les orenetes i sardines de ceràmica ens traslladen per uns moments al fantàstic Oporto) però també molt mobiliari de vimet (si tens terrassa, el gaudiràs per partida doble) i un munt de cistelleria per donar més volum encara a les teves plantes. Amb Casa Atlàntica a la nostre proposta de tests, tallers, plantes i complements per gaudir intensament de la primavera pren intensitat.

Tests i complements que pots trobar a la botiga de Casa Atlàntica

 

Troba els complements de Casa Atlàntica aquí.

5. Tests, tallers, plantes i complements per primavera. Ikram Maymouni: la cara visible de Abha Macramé.

Aquesta primavera, les teves plantes són a punt de guanyar 10 punts extres amb els penjadors de macramé que la Ikram confecciona al seu taller de Barcelona. S’anomena macramé a l’art de fer nusos decoratius, i el seu origen cal situar-lo en un mot francès que significa nus,  i que al seu torn deriva de la paraula turca makrama. És un art molt antic, puix que tan sols més s’utilitzen les mans per a executar-lo. Abha teixeix una comunitat d’apassionats i apassionades pel macramé i l’artesania. Per fer-ho, ofereix tallers a grups reduïts en els que posar en comunió experiències i vivències al seu estudi de Barcelona. El resultat d’aquest tallers una experiència enriquidora i un objecte fet amb la tècnica del macramé.

Exemples de macramé fet als tallers de Abha Macramé / tests tallers plantes complements per primavera

 

Troba el macramé de Abha Macramé aquí.

Tests, tallers, plantes i complements per primavera. / PLANTES 💐

6. Bromelia BCN: passió per les tillàndsies

Bromelia BCN és una empresa familiar vallesana amb un objectiu increíble: contagiar-te per la seva passió per les tillàndsies, també anomenades plantes d’aire o clavellines d’aire. Aquesta planta s’ubica en la famiília de les bromeliàcies, un gènere que té unes 500 especies de distribuició americana, des del sud dels Estats Units a Argentina. En paraules de en Júlio, la cara visible d’aquest projecte, les tillàndsies són essers vius que ofereixen una increible bellesa a canvi de molt poc. La característica principal d’aquestes plantes és que no utilitzen els arrels per a obtindre els seus nutrients, si no que tant sols les fan servir com a mecanisme de subjecció. S’alimenten de els partícules dissoltes en les gotes d’aigua. Bromelia BCN és un clàssic d’alguns dels esdeveniments de Eventos Increibles, com ara DFactory, la Fàbrica dels Regals, o l’edició #SpringVibes de la Llotja.

Foto de Bromelia BCN a l'edició Emerging Talents de la Llotja del Disseny

 

Troba les tillàndsies de Bromelia BCN aquí. 

 

7. Casa Protea: plants collector studio

Jesús i Pancho són dos apassionats coleccionistes de plantes i fundadors de Casa Protea, projecte que van iniciar plegats en compartir una autènica pasió per la botànica i el link que crea entre nosaltres i l’espai que habitem. Tot i que el passat acadèmic dels seus creadors s’allunya del que podria ser l’estàndar del sector (llicenciats en art i en arquitectura) els dos comparteixen un passat comú: la passió de les seves àvies,  autèntiques jardineres i coleccionistes de models exòtics. Casa Protea va obrir les seves portes l’any 2017 en ple Barri de Gràcia com a punt de trobada pels amants de les plantes. Només cal visitar el seu perfil a instagram per endinsar-se en un món de plantes amb formes, textures i colors increïbles.

Fotos de l'interior de Casa Protea i dels seus fundadors.

 

Troba totes les plantes de Casa Protea aquí.

 

Tests, tallers, plantes i complements per primavera. / TALLERS FLORALS 🌻

8. Tests, tallers, plantes i complements per primavera. Plantea en Verde: hort, plantes, vida eco.

La Marta Rosique és ambientòloga i la cara visible de Plantea, una empresa centrada en apropar la sostenibilitat (en forma de tomàquets) a cada racó de la ciutat. A la seva pàgina trobaràs productes i idees que t’ajudaran en l’aventura de conrear el teu propi menjar. A part de la seva feina diaria, la Marta redacta una pila de continguts interessants pel seu blog, on comparteix trucs, idees i materials de recolzament per a plantar el teu propi hort i dur una vida més sostenible.

A la seva web trobaràs una font inesgotable de recursos i propostes. ¿Vols reconvertir el teu balcó en un petit Edén on cultivar el teu hort? En aquest taller, per exemple, t’explica com.

Exemples de macramé fet als tallers de Abha Macramé / tests tallers plantes complements per primavera

 

Troba tots els tallers de Plantea en Verde aquí

9. La Tintorista: Natural Dyeing Investigation

Entrar a l’instagram de la Tintorista és topar-se amb una explosió de colors que només pot presagiar coses bones.  Sí, acabes d’entrar en un món on la investigació sobre els tints naturals i les seves múltiples apliacions és la seva forma de vida. En una llista sobre elements que poden acompanyar-te aquesta primavera, no hi podia faltar. Expermintar aquesta faceta poc coneguda de plantes, flors i fruits (sí, fruits! El seu últim instagram TV explicava com fer tints amb advocats) és una manera ideal d’entrar en comunió amb la natura i l’entorn que ens rodeja. Si voleu saber quins cursos organitza, molt fàcil: aneu directes al seu perfil d’instagram. Ho trobareu tot destacat a stories.

Mostres del taller de tints naturals de la Tintorista tests tallers plantes complements per primavera

 

Troba tots els tallers de la Tintorista aquí.

Scroll to Top

¡Fes crèixer el teu projecte!

Subscriu-te al nostre newsletter i no et perdràs cap de les properes convocatòries. ¡Easy peasy!

¡Fes crèixer el teu projecte!

Subscriu-te al nostre newsletter i no et perdràs cap de les properes convocatòries. ¡Easy peasy!

Obrir el xat
1
¿Podem ajudar-te?
¡Hola! 👋 ¿Podem ajudar-te en alguna cosa? El nostre equip te la resoldrà aquí mateix.